30 HAZİRAN İSTANBUL

Yazar: beygirmuhendisi

 

 

 

 

 

1.AYAK: Üst üste kazandığı yarışlarının ardından son koşusunda hayal kırıklığı yaratan PRENSES SYLVESTER bu koşu için tam hedef yapılarak fit durumda getiriliyor. Son yarışında kötü koşsa da kendisinden vazgeçmeyen jokeyi tekrar tercihleyerek sinyali vermiş, virajı ön grupta sermayeli dönerse düzlükte kesmeyerek sonuca gidebilir, favorim.

Geçen seneye damga vuran şampiyon kısrak GENERAL BRIELLA son yarışını kazanarak tekrardan form tuttuğunu kanıtladı, kendisiyle 29.kez sahaya çıkacak jokeyi idaresinde favorime en sert rakip olacaktır.

Yetenekli jokeyi idaresinde etkili bir sprint atabilecek HARD OFF HÜSNE, biraz idmanını eksik görsem de kalitesiyle CHAİKA, bu yarış öncesi hazırlıklarını çok beğendiğim SIDNEYS STAR, kantarmasını en sevdiği binicisiyle ANABELLA, tırnağının ucundaki LAVENDER ve ciddi bir ara sonrası gelecek olsa da gayet yeterli hazırlıkları bulunan klas isim LADYS SECRET bu yarışta şansı olabilecek diğer isimlerdir.

 

 

2.AYAK: Son 2 çim performansında beklentileri karşılayamayınca Gazi rotasından ayrılıp tekrardan çok sevdiği sentetiğe dönen ATTALOS'un bu pistteki son yarışı çok etkileyiciydi. Bugün lehine şartlarda boy göstereceğine inandığım safkan eğer kalabalık yarışta trafik problemi yaşamazsa düzlükteki etkili ataklarıyla sonuca gidebilir, favorim.

Son koşusunda düzlükte hiç kesmeyerek beyaz bayrak ayna yaparken genel görüntüsünü çok beğendiğim CAN ALUŞ bugün eğer viraj dönülürken bir anda avans alabilirse potoya kadar kesmeyerek sahadan galibiyetle ayrılabilir, favorime en sert rakip olacaktır.

Çok iyi bir kış sezonu geçiren mesafeye ve sentetiğe yatkın KAZE NI KATSU, çok güçlü sprinte sahip PITFALL, son 2 yarışını gücüne ölçü almadığım ve potansiyeline güvendiğim SUPER CHIRON, son yarışında şanssız şekilde ikinci kalan ve bugün klas jokeyi idaresinde sahaya çıkan COMEBACK IS REAL, son yarışında hayal kırıklığı yaratsa da bir şans daha vermek istediğim WE ARE THE STAR, Antalya'da çok dikkat çekici performanslar sergileyerek buraya gelen JOHN ABRUZZI ve İstanbul sentetiğindeki sondan bir önceki yarışını tekrarlarsa OTTOWA bu koşuda şanslı olabilecek diğer isimlerdir.

 

 

GAZİ KOŞUSU: Çim piste çıktıktan sonra önce G1 Erkek Tay Deneme Koşusu'nu, akabinde G2 Sait Akson Koşusu'nu etkili sprintiyle kazanan MADRAS bu yarışın bana göre haklı favorisi olmayı hakediyor. Pedigrisiyle 2400'e de gayet yatkın olan safkanın kantarmasını iyi tanıyan, gözü kara ve sert jokeyi idaresinde düzlükteki çok etkili ataklarıyla sahadan galibiyetle ayrılmasını bekliyorum, alternatif bankom.

Son yarışında sergilediği inanılmaz performans ile dikkatleri üzerine çeken ve jokeyinin başka atlara binebilecekken özellikle tercihlediği SON OF COOGER favorime en sert rakip olacaktır.

Ankara'dan tırnağının ucunda getirilen çok bitirici bir sprinte sahip SEVERUS SNAPE eğer iyi yerlerde gidip trafik problemi yaşamazsa bu koşuda şansı olabilecek diğer isimdir.

 

 

4.AYAK: Her ne kadar genelde uzun mesafelerde boy gösteriyor olsa da 1600 metrede katıldığı son 2 yarışında G1 kazanan BURGAS rakiplerine oranla düzlükte ayağına çok daha çabuk hızlanabilen bir isim. Bekleyen rakipleri yanında kimse gitmezse liderliği almasını beklediğim, eğer birisi sürpriz bir şekilde kaçarsa onun arkasına yatacağını düşündüğüm şampiyon safkanın düzlükte sıklaştıracağı ataklarla sonuca gitmesini bekliyorum, bankom.

 

 

5.AYAK: Sondan bir önceki yarışında G1 TBMM Koşusu'nu çok etkili bir sprint ile kazanan BOĞAZ ÇOCUĞU son koşusunda hayal kırıklığı yaratmıştı. Fakat ben bugün çok süratli geçmeye aday yarışta, kantarmasını sevmesini beklediğim jokeyi idaresinde sahaya çıkacak olan safkanın son metrelerdeki güçlü ataklarıyla sonuca gidebileceğine inanıyorum, favorim.

Şampiyon safkan DENİZ EFE stili rakipleri Zincir Koparan ve Bornovalım eğer koşuyu mahşeri tempolara çıkarmazsa düzlükte liderliği alıp potoya kadar kesmeyerek sonuca gidebilir.

Gününde olduğu zaman bu tarz rakiplerine bu pist ve mesafede üstünlük sağlayabilecek güçteki PITIR ve etkili sprinte sahip tırnağının ucunda olan kısrak EPARVEN bu yarışta şanslı olabilecek diğer isimlerdir.

 

 

6.AYAK: Geçen sene bugünkü jokeyi idaresinde başarılı yarışları bulunan, sondan bir önceki koşusunda G1 Dişi Tay Deneme Koşusu'nda yakın ara üçüncülük elde eden FLYING SPACE son katıldığı yarış olan G1 Kısrak Koşusu'nda düzlükte pek işlemeyince jokeyi tarafından erken enseye basılıp çok da üzülmemişti. Bugüne dönecek olursak diş geçirebileceği hemcinslerini, klas jokeyi idaresinde yakalayan safkan sonlardaki etkili sprintiyle sahadan galibiyetle ayrılabilir, favorim.

Kısrak Koşusu'nda yüksek tempoda koşulan mücadelede virajda erken öne gelip bu handikapına rağmen mücadeleden düşmeyerek yakın ara üçüncülük elde eden NYMPHADORA TONKS bugün eğer biraz daha sabırlı olursa potolayabilir, favorime en sert rakip olacaktır.

Bu yarış öncesi çok iyi hazırlıklar gerçekleştirerek buraya gelen ve süratli geçmeye aday koşuda sprintini tutturabilirse etkili bir performans sergileyeceğine inandığım MARTINA bu yarışta şanslı gördüğüm diğer isimdir.

 

 

 

  koptugeliyor.com
  koptugeliyor.com


  koptugeliyor.com
1.Ayak: 10-6-7-3-11-1-9-8
2.Ayak: 2-3-10-14-16-4-17-8-12
3.Ayak: 9 (MADRAS) / 13-12
4.Ayak: 1 (BURGAS)
5.Ayak: 2-4-8-13
6.Ayak: 7-12-9



Henüz hiç yorum yapılmamış