21 AĞUSTOS BURSA

Yazar: beygirmuhendisi

 

 

 

 

 

FESTIVAL FEVER: Yarış hayatının ilk koşusunda start çıkışı şahlanıp deparlanmakta problem yaşayınca rakiplerinin 10 boy kadar gerisine düşen bu tay düzlükteki ataklarıyla üçüncülüğe razı gelmiş fakat ilerisi için ışık saçmıştı. Son yarışında ise A3 koşuda start alan safkan bu sefer 2 boy kadar gecikip virajı en geri dönmüş, düzlükte de jokeyi pek zorlamayınca kendi halinde sekizinci kalmıştı. Bugüne dönecek olursak diş geçirebileceği rakipler yakalamış ve daha önemlisi mesafe 200 metre uzuyor ve böylelikle çok daha kolay koşuya adapte olmasını bekliyorum, düzlükteki etkili ataklarıyla maiden'a veda edeceğine inandığım Festival Fever bankom.

 

 

MADRAS: Yarış hayatının ilk koşusunda tecrübeli rakipler yanında sonuca gitmeyi başaran, sonraki 2 yarışında ise kenter bir şekilde sahadan galibiyetlerle ayrılan bu tay sergilediği bu performanslarla potansiyeli çok yüksek bir izlenim sunmuştu. Bugüne dönecek olursak açıkçası kafamdaki tek soru işareti ters piste ilk kez çıkacak olması, bunu yadırgamayacağı takdirde kendisi için uygun rakiplerini geride bırakarak 4'te 4 yapmasını beklediğim Madras alternatif bankom.

 

 

ERLİKHAN: Yarış hayatının ilk dönemlerinde gayet etkileyici performanslar sergileyen bu safkan geçtiğimiz Eylül ayında 8 ay geriye alınmış ve pistlere dönüş yaptıktan gördüğü yarışların ardından son 2 koşusuyla tekrardan form bulduğunu kanıtlamıştı. Özellikle son yarışında düzlük boyu iyi durumdaki rakipleriyle mücadele edip Kerembeyim'in yarım boy farkla gerisinde ikinci kalırken dikkat çeken Erlikhan'ın bugün birçoğu vasatı aşamayan rakipler yanında düzlükte sıklaştıracağı ataklarla sonuca gitmesini bekliyorum, bankom.

 

 

1.Koşuda KANDIRABEYİ ilk 3 koşusunda ikinciliklere razı gelse de gücüne ve potansiyeline inandığım bir safkan, bugün kulaklığı çıkarılıp dil bağı denenecek olan tay bu değişiklikler kendisine olumsuz değil olumlu etki yaratacağı takdirde diş geçirebileceğine inandığım rakipler yanında maiden'a veda edebilir.

 

2.Koşuda RAGNER idaresi zor bir at ve bu yüzden aprantiyle boy gösterip beşinci kaldığı son yarışını gücüne ölçü almıyorum, öncesinde 2 yarış üst üste kazanarak iyi durumda olduğunu kanıtlamış olan safkan bugün kantarmasını en sevdiği Mertcan Çelik idaresinde düzlükteki etkili ataklarıyla sonuca gidebilir.

 

4.Koşuda DAWN OF THE NIGHT son yarışında dördüncü kalsa da aslında düzlük boyu mücadele içerisindeydi ve yakın farklarla yarışı tamamladı, bugün rakiplerine oranla sıklet avantajının bulunduğu bu mücadelede düzlükteki etkili ataklarıyla sahadan galibiyetle ayrılabilir.

 

5.Koşuda TIRKAZ benim sizlere son koşusunda da ön plandan önerdiğim beklentimin olduğu bir isimdi fakat o gün aprantisi kendisini katledince kötü koşmuştu, potansiyeline inandığım safkan bugün rakipler sertleşse de sıkletinin avantajını kullanarak düzlükteki etkili ataklarıyla sonuca gidebilir.

 

7.Koşuda ZORRO Bursa çiminde kısa mesafelerde 4 yarış koşup bunlardan 3'ünü kazanırken diğerinde de baş farkıyla ikinciliğe razı gelmiş bir safkan, bugün her ne kadar ağır sıklet taşıyacak olsa da uygun olduğuna inandığım rakipleri yanında düzlükte sıklaştıracağı ataklarla sonuca gidebilir.

 

8.Koşuda TACETTİN BEY İzmir'deki son yarışında kolay bir şekilde maiden'a veda ederken pırıl pırıl görüntüsü dikkatimi çekmiş bir isimdi, bugün her ne kadar rakipler sertleşse de devam ettirdiği formuyla bir kez daha kazanabilir.

 

 

  koptugeliyor.com
  koptugeliyor.com


  koptugeliyor.com
1.Ayak: 1-3-8
2.Ayak: 4-6-2-3-5
3.Ayak: 3 (FESTIVAL FEVER)
4.Ayak: 7-2-4-1-3-8-5
5.Ayak: 9-5-4-3-1-2
6.Ayak: 2 (MADRAS) / 6-5-1


  koptugeliyor.com
  koptugeliyor.com


  koptugeliyor.com
1.Ayak: 7-2-4-1-3-8-5
2.Ayak: 9-5-4-3-1-2
3.Ayak: 2 (MADRAS) / 6-5-1
4.Ayak: 1-2-5-3-4
5.Ayak: 7-2-3
6.Ayak: 10 (ERLİKHAN)




mavi.kumsal'in bu yarış hakkındaki yorumu

Bursa 1
3 ohio man
6 bakgor...3.5.4
3.5.4.1.2
6.5.2.3.1.7.8
5.4.1.2.9
2 madras

-2


yega'in bu yarış hakkındaki yorumu

Birinci altılı
İlk ayak 2 kılıçağam 1 kandırabeyinden daha iyi
Eklenmeli

-4


Sercan 07'in bu yarış hakkındaki yorumu

Celik brader helal sana surdirek ata bin gelme ne hikmetse celiklerin ati birinci olsun nezamana kadar hirsizlik yapacaksinin bakalım

0