1 ARALIK BURSA

Yazar: unal

 

 

 

 

 

1. AYAK: Başarısız iki koşusundan sonra katıldığı son startında güzel bir performans ortaya koyup üçüncülük elde eden, gününde olduğu zaman bugünkü rakiplerini her daim geçebilecek potansiyele sahip olan 5 ÇAĞLAYANŞELALE favorimdir.

90 günlük ara sonrası start alacak olan, galop bilgisi bulunmasa da grubun nitelikli ismi 3 GÖLDEM bu grupta görmezden gelemeyeceğim ve ciddi rakip olarak önereceğim ilk isimdir.

Son startında erkek rakiplerinin peşinde yedinci olurken düzlük görüntüsüyle dikkatimi çeken 6 CİĞERPARE, son iki koşusuyla toparlandığını gösteren ve bugün önde tempoyu belirleyebileceği gidişatta koşma avantajına sahip olan 4 KUĞU GÜZELİ ve iki ay ara sonrası katıldığı koşuda erkek rakiplerle başa baş birincilik mücadelesi verip elde ettiği üçüncülüğünü çok beğendiğim, son koşusunu ölçü almamam doğrultusunda bugün hemcinsleri yanında ters bir yarış koşabileceğini düşündüğüm 9 HANIM HANIM yazarak bu ayağı geçiyorum. 

 

2. AYAK: Bir süredir takibimde olan 13 OĞLUM ÖZGÜR düzlüğü etkili koşup göz dolduran sprintler sergilese de bir türlü beklenen patlamayı yapamayan bir isim... Bugün oldukça süratli geçmeye aday bir koşu söz konusu ve bomboş kilosuyla bugün diş geçirebileceği rakipler yanında sprintinde gecikmezse bir baş bir boyun fotoyu önde geçebileceğini düşünüyorum. Favorimdir.

Son koşusunda tabela dışında kalsa da fena koşmayıp yakın bir bitiriş sergileyen, öncesinde elde ettiği üçüncülükler doğrultusunda bugün şansını yüksek gördüğüm bir diğer isim 11 IMPOSING VICTORY favorime ciddi rakiptir.

Henüz maiden bir isim olan 14 KOCAYİĞİT son iki koşusunda toparlanma sinyalleri vermiş, özellikle son koşunda iyi rakipler yanında mücadeleci görüntüsüyle dikkat çekerek takip listeme girmişti. Bugün ön grup içinde iyi bir yer tutması halinde ters bir yarış çıkarabileceğini düşünüyorum. 

Bu üç ismi ekonomik kurgular için risk almaya değer görüyor ve geniş kurgulara şablonumda yer alan diğer üç ismi sırasıyla değerlendirmelerini tavsiye ediyorum.

 

3. AYAK: İlk startında serilik gösterip öne düşen fakat düzlükte devamını getiremeyen 6 YAYLADAĞ bu koşu sonrası katıldığı son startında ön grup içinde konumlanarak daha idareli sürülünce düzlükte daha derli toplu bir görüntü ortaya koyarak yakın ara altıncılık elde etmiş ve beğenimi kazanmıştı. 

Ekibinin fazlasıyla güvendiği ve zaman içerisinde daha iyi yerlerde göreceğine inandıklarını belirterek; idman pistindeki güzel çalışmaları ve her geçen gün daha iyi duruma geliyor olması nedeniyle bugün etkili bir performans beklediğim Yayladağ'ın fotoyu önde geçmesini bekliyorum.

 

4. AYAK: Muazzam bir form tutan 1 MAVİ KILIÇ son startında koşuya geç başlayıp doldurarak liderliği almış ve düzlüğü lider görmesine rağmen Long Runner ve Es Robero'nun ataklarına karşılık veremeyip üçüncü olarak koşudan ayrılmasına rağmen totalde gayet başarılı bir performans ortaya koymuştu. 

Bugün dengi rakiplerden oluşan bir grup yakalayan safkanın kilo dezavantajına rağmen bilinen süratli stiliyle bir beyaz bayrak ayna yarışı yapması normal sonuç olacaktır. 

Son beş koşusundan dört birincilik çıkaran ve bu doğrultuda en az Mavi Kılıç kadar formda günler geçiren 7 SIEMPRE ise ön tarafta değişik işler dönüp temponun yüksek geçmesi halinde sprinter yapısıyla devreye girmesini ve Mavi Kılıç'a sert rakip olmasını beklediğim tek isimdir.

 

5. AYAK: İlk kez start alacak olmasına rağmen idman pistindeki çalışmalarında dikkat çeken 4 TİRANLI gerek kan hattı gerek işin ehli eküriye mensup olması nedeniyle, maidenden çıkmama konusunda direten rakipler yanında yarış hayatına kazanarak başlayabileceğini düşündüğüm ve bu doğrultuda favori olarak önereceğim isimdir.

Yarış tecrübesinin bulunmaması nedeniyle bu tay beklediğim performansı sergileyemezse şablonumda yer alan isimler sırasıyla şanslı olabilecek isimlerdir.

 

6. AYAK: Son koşusunda aprantisinden gram katkı alamayan ve tamamen kendi gücüyle üçüncülükte yer bulan 8 BÖLÜKBEY bugün lehine yönde değişen jokey faktörü ile sonlarda yapacağı güçlü ataklar neticesinde koşuyu kazanmaya en yakın gördüğüm isimdir.

Sık koşmaya başlasa da bu aralar tabiri caizse eli kulağında diyebileceğim 9 BİR ÖMÜR, bugünkü gidişatta düzlüğü önde görmesi muhtemel olan ve bu doğrultuda inatçı yapısıyla rakiplerinin ataklarına karşılık verebileceğini düşündüğüm 3 KIVRAKTAY ve pist-mesafe ayırt etmeksizin dikkat çekici yarışlarına devam eden 4 SON PARILTI favorimin eksik koşması halinde devreye girmesini beklediğim öncelikli isimlerdir.

Geniş kurgular, şablonumdaki sıralama doğrultusunda bu ayağa ilaveler yapabilir.

 

 

  koptugeliyor.com
  koptugeliyor.com


  koptugeliyor.com
1.Ayak: 5,3,6,4,9
2.Ayak: 13,11,14 // 5,10,7
3.Ayak: 6 YAYLADAĞ
4.Ayak: 1,7
5.Ayak: 4,8,2,5,1,3
6.Ayak: 8,9,3,4 // 6,5,11,13,7,10




Irmaknehir'in bu yarış hakkındaki yorumu

Göldem handikapı ile bunları gecmesi gerekiyor neden güvenmiyorsunuz

-8

ÜNAL'in bu yarış hakkındaki yorumu

Atlar handikapı ile koşmaz. Şansı elbette yüksek, tek bile atabilirsiniz. Fakat her handikapı yüksek ata tek olur demek yanlış bir düşünceden ibarettir.

-7

Irmaknehir'in bu yarış hakkındaki yorumu

Handikap neden var

0

ÜNAL'in bu yarış hakkındaki yorumu

Sizin tezinizin gerçeklikle alakası olsaydı, Pazar günü İzmir'de son ayakta 36 handikaplı Think Phink 86 handikaplı Calliente'yi geçemezdi.

Handikap puanı geçmiş yarışlardan elde ettiği puanlardır. Yarış hayatının ilk yıllarında başarılı olup handikap puanını yükselten bir at, akabinde formunu yitirip eski başarılarından uzak kalabilir. Elinde kalan sadece yüksek handikaptır ve zaman içerisinde kötü koştukça handikap puanı düşmeye başlar.

Göldem'in şansı olduğunu zaten belirttim fakat bugün kazanırsa handikap puanı en yüksek at olduğu için kazanmayacaktır. Form durumunun iyi olması ve rakiplerinin iyi performans sergilememesi nedeniyle kazanacaktır.
Umarım anlatabilmişimdir...

-5

coco_cola99'in bu yarış hakkındaki yorumu

Ben de 5 caglayanselale tek tutuyordum ama uyenin soylemek istedigi ile senin soyledigin bambaska.. arap yarislarinda ozellikle sartli 4 ve 5 kosularda yuzde 95 lik oranla handikapta en yuksek 1. Ve 2. Atlar sanslidir.. sanirim handikap yuksekligi ile kastetmek istedigi buydu..

-6

Irmaknehir'in bu yarış hakkındaki yorumu

Sayın Coca Cola sizi gercekten tebrik ederim öncelikle sizi takip ediyorum beğeniyorum yorumlarınızı program a baktım göldem görünce şaşırdım bu grupta ne işi var diye düşündüm

-2


kaneko76'in bu yarış hakkındaki yorumu

Tek tek koşu yorumları ve kalın punto at isimleri süper olmuş teşekkürler.

-2


coco_cola99'in bu yarış hakkındaki yorumu

Son ayak bence çizgi sonrasina gerek yok.. öncelikle 8.9 çook ondeler... sonra 4 en son yeri olanlar 3 yazarak son ayagi kapatabilirler...

Ilk ayak caglayanselale ve 4.ayak 1 mavi kilic bankolarim olacak.. 2.ayak kapatmaya kadar gidebilir...

-4


Ayrılda gel'in bu yarış hakkındaki yorumu

emegeni sağlık ünal bey

-1


ilimtepeli'in bu yarış hakkındaki yorumu

Mesafe uzadı bolukbey. Tutuluyo.takdirkar kimsede yok

0


fatih6161'in bu yarış hakkındaki yorumu

Unal bey tutmuş kupon şimdiden hayırlı olsun...

-2


Irmaknehir'in bu yarış hakkındaki yorumu

Göldem tek ayağıyla gecer eksi verenler ne oldu

-2

coco_cola99'in bu yarış hakkındaki yorumu

Tebrikler guzel bir cevap oldu.. ara vermesine aldandik maalesef yattik.. bol sanslar

-3


deniz0633'in bu yarış hakkındaki yorumu

1800daha olsa koşar

0


Irmaknehir'in bu yarış hakkındaki yorumu

Sayın Ünal bu gruptaki hiçbir at göldem ayarında at değil sizde biliyorsunuz inanın 30 yıldır bende bu oyunu oynuyorum birazda olsa anlıyoruz bu grupta göldem in sıkıntısı olmazsa göldem gececek at yok

-5

ÜNAL'in bu yarış hakkındaki yorumu

Siz hala ne anlatmaya çalıştığımı anlamamakta ısrarcısınız. Gerçekten pes diyorum...

-4

Beste1590'in bu yarış hakkındaki yorumu

Adam zaten göldeki 2.at vermiş neyin peşindesiniz.

0

Nalciii'in bu yarış hakkındaki yorumu

Ünal net açıklamış.Ata kötü demiyor zaten.Ama bir at tek atilacaksa sırf handikapi yuksek diye atilmaz diyor Bi altilici abi vardi atin ne galobuna ne mesafesine bakardı.İrmaknehir gibi handikap yarista şu gelir kv de bilmem 2. At gelir felan filan diye oynardi.İnanin 1 ileri 5 geri yapardı.:)) Bu arada tutmuş oyun tebrikler Ünal

0


esinti94'in bu yarış hakkındaki yorumu

Hastayım senin cazip kuponlarına tebrik ediyorum şimdiden bende herzamanki gibi 2 ayak 7 atta yattım agf yeşil yazmadım agf lerden sebep dünyaları kaybettim hala akıllanmadım çok para lazım ya :((

0


umit_sen'in bu yarış hakkındaki yorumu

... tebrikler

0


arif1234'in bu yarış hakkındaki yorumu

Yayladağ için halamı tbrk etmek yok ozman sıempre için tbrk edelim tbrkler Ünal bey bol şans.

0


m.kiran'in bu yarış hakkındaki yorumu

Tebrik ederim Ünal bey yorumlarınız ve kupanniniz için sonuçta emek var saygı ve selamlar dostlar

0


Seyit'in bu yarış hakkındaki yorumu

Valla bende sahadan bir jokeyden aldığım oyunu yatırdığım için senin oyununu değerlendiremedim.
Zehiri sahadan aldık yatık.
Ama senin oyunun şimdiden tutu.
Güzelde para verir.
Umarım sende oynamışsındır.
Sana ve tutan arkadaşlara hayırlı olsun.
Şansınız daim olsun

0


yarenberk'in bu yarış hakkındaki yorumu

Ara sonrasi 3 yarış koşan atanerhan son yarısında derli toplu göründü aynı biniciyle lehine mesafede bomboş kilosuyla etkili sprintiyle bombayı patlatabilir bahis açısından degerlendirilmeli Bol şans

0


Sefaköylü'in bu yarış hakkındaki yorumu

Sağol üstad 50 liraya beşliyi bulduk ona yetiştik sağolasın

-1


ÖZKAN'in bu yarış hakkındaki yorumu

Ünal bey tebrikler ben alicanı oynadim yattim sizi tekrar tebrik ederim tercihimi yanliş yapmışim.

-2


GÖZTEPELİ'in bu yarış hakkındaki yorumu

Tebrik ederim ünal bey cok iyi sablondu gerçekten müthiş kurgu bundan sonra devamı gelir inşallah

0


smile'in bu yarış hakkındaki yorumu

tebrik eder başarıların devamını dilerim ünal

0